Abrikozen-kokosrepen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 30 minuten
  • 8 repen
225kcal Per reep
Eiwit
3g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 0,5 stuk citroen
  • 20 stuk abrikozen (gedroogd)
  • 12,5 eetlepel geraspte kokos
  • 100 gram pure chocolade (75% cacao)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Ga voor dit recept uit van 200 gram gedroogde abrikozen (= ongeveer 20 stuks) en 100 gram geraspte kokos (= ongeveer 12,5 eetlepel). 

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit.
  2. Snijd de abrikozen in stukjes en doe ze over in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp en 1 eetlepel citroensap toe en meng alles tot een smeuïge massa. Voeg zo nodig ook de rest van het citroensap toe. Voeg de kokos toe en meng alles tot het een stevige massa wordt.
  3. Spreid een stuk bakpapier op het werkvlak uit en schep het abrikozen-kokos mengsel erop. Vorm het mengsel tot een rechthoek van 10 x 22 cm en 2 cm hoog. Snijd de rechthoek in 8 repen van 2,5 cm breed en 10 cm lang, maar laat ze wel tegen elkaar aan liggen.
  4. Breek de chocolade in stukjes en laat deze in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Strijk de gesmolten chocolade over de abrikozen-kokosplak uit en laat de chocolade stollen. Keer als de chocolade hard is de plak zodat de abrikozenkant naar boven ligt. Snijd de plak in 8 repen.
  5. Bewaar de repen in een trommel.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Tip van FitChef

1. Je kunt de abrikozen ook vervangen door gewelde pruimen of vijgen. Of gebruik een mengsel van gewelde abrikozen, vijgen en gedroogde appeltjes.
2. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de abrikozen ook met een mes heel fijn hakken.