Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Biefstuk met tomaat uit de grillpan & sperziebonen

  • 15 minuten
  • 2 personen
Biefstuk met tomaat uit de grillpan & sperziebonen
316kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
14g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
  • 2 theelepels ras el hanout (4 g)
  • 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
  • 400 gram sperziebonen (diepvries)
  • 4 tomaten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Wrijf de biefstuk in met ras el hanout, wat zout en de helft van de olie. Laat 5 minuten intrekken.
  2. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  3. Rooster de biefstukken in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen nog rosé.
  4. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met de rest van de olie. Leg de tomaten op het snijvlak naast het vlees in de grillpan en rooster ze 1-2 minuten. Keer de tomaten en rooster ook de bolle kant.
  5. Giet de sperziebonen af.
  6. Serveer de biefstukken met de gegrilde tomaten en de sperziebonen op 2 borden.

Tip van FitChef

Het is lekker om wat in de schil gekookte krieltjes bij de biefstuk te eten.