Nieuw!
Bulgur met edamame, avocado & hummus
Bulgur met edamame, avocado & hummus
835kcal Per persoon
33g Eiwitten
64g Kh
49g Vetten
25g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram bulgur
- 75 gram edamame bonen
- ½ avocado
- 1 handje spinazie (25 g)
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 50 gram taugé
- ½ citroen
- 2 eetlepels hummus (40 g)
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat het iets afkoelen.
- Breng een pan met water aan de kook, voeg de edamame toe en kook 2-3 minuten. Giet af en spoel kort af met koud water. Snijd de avocado in plakjes en hak de spinazie grof.
- Stoom de tuinerwten 2-3 minuten totdat ze zacht zijn, maar nog steeds een beetje knapperig.
- Schep de bulgur in een kom en voeg de spinazie, de edamame, avocado, tuinerwten en taugé toe aan de kom.
- Besprenkel de avocado en groenten met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de hummus in het midden van de kom. Garneer met de (gehakte) noten.
Tip van FitChef
1. Roer wat paprikapoeder of cayennepeper door de hummus.
2. Garneer met verse koriander.