Filodeegtaart met kabeljauw & garnalen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 55 minuten
  • 2 personen
668kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
74g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 10 plak filodeeg (diepvries)
  • 1 stuk kabeljauwfilet (à ca. 100 g) (diepvries)
  • 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 2 stuk bosuitje
  • 1 eetlepel verse dille
  • 200 gram broccoli
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 3 stuk ei
  • 100 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Deze feestelijke taart is heel makkelijk om te maken.

  1. Laat het filodeeg, de kabeljauw en de garnalen ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  3. Snijd de bosuitjes in stukjes en hak de dille fijn. Snijd de kabeljauw in blokjes.
  4. Knip de roosjes van de broccoli en kook ze in de pan met kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de broccoli in een vergiet met koud water (zo blijven ze mooi groen) en laat ze goed uitlekken.
  5. Vet de vorm in met 1 eetlepel olijfolie en bekleed de vorm losjes met 4 vellen filodeeg. Leg hier op nog 2 lagen van ieder 3 vellen filodeeg.
  6. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt, dille, bosui en wat zout en versgemalen zwarte peper en verdeel dit mengsel in de vorm. Verdeel de blokjes kabeljauw en garnalen in het eimengsel en duw de broccoliroosjes ertussen. Vouw het filodeeg losjes iets over de vulling en bestrijk het dun met olijfolie. 
  7. Bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden

  • Metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-24 cm)

Tip van FitChef

1. Lekker met een salade van cherry tomaten en venkel.
2. Maak in plaats van 1 grote taart per persoon een eigen taartje. Gebruik dan vormen van 12-15 cm.