Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Geroosterde bloemkool met kerrie & tartaar

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Geroosterde bloemkool met kerrie & tartaar
528kcal Per persoon
Eiwitten
29g Eiwitten
Kh
49g Kh
Vetten
24g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 snufje kerriepoeder (1 g)
  • 1 rundertartaar
Voeg toe aan boodschappenlijst

Maak je groente eens klaar in de oven! Deze geroosterde bloemkool met kerrie en tartaar krijgt op deze manier extra veel smaak en het is ook nog eens heel gemakkelijk om op deze manier je avondeten klaar te maken! De oven doet al het werk en jij hebt lekker tijd voor andere dingen! Zo kun je in die tijd bijvoorbeeld eens zelf mayonaise maken. Want mayonaise is niet alleen lekker, maar zit ook boordevol gezonde vetten die, met mate, ook prima passen in een verantwoorde levensstijl. Als je ook nog de tartaar vervangt door bijvoorbeeld, een worstje kun je die tussen de groenten en aardappeltjes op de bakplaat verdelen en heb je helemaal geen omkijken naar het diner!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de kleinere krieltjes doormidden en de grote in vieren. Schep de krieltjes en de bloemkoolroosjes op een bakplaat en sprenkel de helft van de olie erover. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Rooster de alles 15-20 minuten in de oven.
  3. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaar bruin en gaar in 5-6 minuten.
  4. Serveer de geroosterde bloemkool met de krieltjes en tartaar.

Tip van FitChef

1. Strooi, naar smaak, wat chilivlokken of verse peterselie over de geroosterde bloemkoolroosjes en aardappeltjes.
2. Lekker met wat zelfgemaakte mayonaise.