Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Griekse quinoa salade

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Griekse quinoa salade
674kcal Per persoon
Eiwitten
24g Eiwitten
Kh
65g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 8 zwarte olijven
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 2 eetlepels hummus (40 g)
  • ½ citroen
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • ½ theelepel honing (4 g)
  • 1 handje rucola (30 g)
  • 40 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes, snipper de ui en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de olijven in plakjes en pers het teentje knoflook.
  3. Meng in een kleine kom de hummus, citroensap, knoflook, oregano en honing tot een gladde dressing. Voeg evt. wat water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een grote kom de quinoa met komkommer, tomaat, ui, zongedroogde tomaten, olijven en rucola.
  5. Voeg de dressing toe aan de quinoa en meng goed.
  6. Schep de quinoa salade op een bord en verkruimel de feta erover.

Tip van FitChef

1. Rooster de quinoa even voor het koken, voor een heerlijke nootachtige smaak.
2. Deze salade is nóg lekkerder met wat verse peterselie of munt.