Jacked sweet potato met Griekse yoghurt

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 50 minuten
  • 2 personen
686kcal Per persoon
Eiwit
37g Eiwit
Koolhydraten
67g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 2 stuk bosuitje
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 3 theelepel kerriepoeder
  • 80 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
  • 1 eetlepel verse koriander
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Boen de zoete aardappelen goed schoon onder stromend water en dep ze droog. Wrijf de aardappelen in met olijfolie en leg ze op de bakplaat in de oven. Rooster de aardappelen in 30-40 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de knoflook fijn.
  4. Doe het gehakt in een hapjespan en maak het met een vork los. Laat er op laag vuur wat vet uit smelten. Schep de knoflook en kerriepoeder erdoor. Draai het vuur daarna hoger en bak het gehakt al omscheppend rul en knapperig bruin. Schep de bosui en paprika erdoor en bak al omscheppend nog 2-3 minuten.
  5. Leg de zoete aardappelen uit de oven elk op een bord en snijd ze in de lengte open. Duw de aardappelen wat open en schep het gehaktmengsel erin. Schep de Griekse yoghurt in een bakje en strooi de koriander erover.

Tip van FitChef

1. Lekker met een salade van Chinese kool.
2. Een leuk gerecht om mee te variëren. Vervang de kerriepoeder eens door ras el hanout of paprikapoeder.