Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kalkoenfilet met mosterdjus & broccoli

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kalkoenfilet met mosterdjus & broccoli
584kcal Per persoon
Eiwitten
65g Eiwitten
Kh
40g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 175 gram krieltjes
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 200 gram kalkoenfiletreepjes
  • 1 eetlepel mosterd (20 g)
  • 100 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schep de krieltjes in een hapjespan om met de helft van de olie en bak ze afgedekt op matig hoog vuur in 6-8 minuten gaar. Bak ze daarna in nog 3-4 minuten mooi bruin, schep af en toe om.
  2. Kook ondertussen de broccoliroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Giet af.
  3. Wrijf de kalkoenfiletreepjes in met zout en peper.
  4. Verwarm de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de kalkoenfiletjes in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer halverwege. Houd de reepjes warm op een bord.
  5. Roer de mosterd en melk door het bakvet en laat op hoog vuur inkoken tot een lekkere jus.
  6. Serveer de kalkoenfilet met de mosterdjus, gebakken krieltjes en broccoli.

Tip van FitChef

Ook lekker om wat rozemarijn met de krieltjes mee te bakken.