Nieuw!
Kip-kokoscurry met bloemkool & sperziebonen
Kip-kokoscurry met bloemkool & sperziebonen
392kcal Per persoon
33g Eiwitten
20g Kh
20g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ courgette
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 150 gram bloemkoolroosjes
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
- Snijd de courgette in halve maantjes. Hak de knoflook fijn en rasp de gember.
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 30 seconden. Voeg de kip toe en bak totdat deze goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg in dezelfde pan de gember toe en bak kort. Voeg de courgette, bloemkool en sperziebonen toe en bak 3-4 minuten totdat de groenten beginnen te kleuren.
- Voeg de kokosmelk en sojasaus toe aan de pan en breng aan de kook. Doe de kip terug in de pan en laat nog 10 minuten sudderen, totdat de kip volledig gaar is. Voeg indien nodig een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
- Serveer warm en breng op smaak met zout en peper.
Tip van FitChef
1. Dit gerecht is nóg lekkerder met een beetje chilivlokken erover.
2. Garneer met wat gesneden lente-uitjes voor een frisse en knapperige bite.