Kipfilet met bruschetta topping

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 1 persoon
347kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
8g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 8 stuk cherry tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepel cottage cheese (*lactosevrij)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 150 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snijd de helft van tomaatjes in piepkleine blokjes en schep in een kommetje. Meng de helft van de olijfolie met balsamicoazijn, de cottage cheese en Italiaanse kruiden door de tomaat blokjes. Laat even staan.
  2. Snijd de kipfilet in de vorm van ‘toastjes’ van zo’n 4-5 cm. Pers de knoflook en verdeel dit over de kipfilet ‘toastjes’. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grillpan en grill de kipfilet aan beide kanten 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper.
  4. Halveer ondertussen de overige tomaatjes en schep door de veldsla.
  5. Leg de kipfilet ‘toastjes’ op een bord en schep het bruschetta mengsel erop. Serveer de salade met tomaatjes ernaast.