Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kokosnoedelsoep met garnalen & paksoi

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kokosnoedelsoep met garnalen & paksoi
453kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
49g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 1 portie woknoedels
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 50 gram taugé
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
  • 75 gram cocktail garnalen (diepvries)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de paksoi in stukken en houd het witte en groene deel apart. Hak de knoflook en gember fijn. Spoel de taugé af in een vergiet onder stromend water.
  3. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook in een klein pannetje.
  4. Voeg de knoflook, gember en chilipoeder toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  5. Roer de kokosmelk erdoor en laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Voeg daarna het witte deel van de paksoi en sojasaus toe en kook 2-3 minuten mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en kook nog 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Roer het groen van de paksoi er in de laatste minuut doorheen.
  7. Verdeel de noedels over een diepe kom. Schep de kokosbouillon met garnalen, paksoi en taugé eroverheen.

Tip van FitChef

Garneer met wat verse koriander en een partje limoen voor een frisse smaak.