Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Linzenburger met geroosterde bospeen & krieltjes

  • 30 minuten
  • 2 personen
Linzenburger met geroosterde bospeen & krieltjes
576kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
85g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
22g Vezels

Ingrediënten

  • 400 gram linzen, uit blik
  • 10 bospenen
  • 500 gram krieltjes
  • 2 uien
  • 2 theelepels ras el hanout (4 g)
  • 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels peterselie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. 
  2. Laat de linzen in een vergiet goed uitlekken.
  3. Schil de bospenen met een dunschiller. Halveer dikke bospenen en grote krieltjes. Snijd driekwart van de ui in dunne partjes. Snipper de rest heel fijn. 
  4. Verdeel de bospenen in een braadslede en leg de krieltjes en uipartjes ertussen. Schep om met de helft van de ras el hanout, wat zout en 1 eetlepel olie. Rooster de bospenen en krieltjes in de oven in 20-25 minuten gaar, schep af en toe om. 
  5. Dep de linzen zo nodig droog met keukenpapier en doe ze over in een kom. Prak fijn met een stamper. 
  6. Klop de eieren los. Meng 5 eetlepels losgeklopt ei, de fijngesnipperde ui, peterselie, zout en de rest van de ras el hanout door het linzenmengsel. Kneed even door en vorm er vervolgens 4 mooie burgers van.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. 
  8. Serveer de linzenburger met de bospenen en krieltjes.

Benodigdheden:

  • Stamper

Tip van FitChef

Als het linzenmengsel wat te slap is om er burgers van te maken kun je er wat volkorenmeel of bloem doormengen.