Linzenburger met geroosterde bospeen & krieltjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 30 minuten
  • 2 personen
712kcal Per persoon
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
99g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
26g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 400 gram linzen (uit blik)
  • 10 stuk bospeen
  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 2 stuk ui
  • 2 theelepel ras el hanout
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 stuk ei
  • 2 eetlepel platte peterselie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Laat de linzen in een vergiet goed uitlekken.
  3. Schil de bospenen met een dunschiller. Halveer dikke bospenen en krieltjes. Snijd driekwart van de ui in dunne partjes. Snipper de rest heel fijn.
  4. Verdeel de bospenen in een braadslede en leg de krieltjes en ui partjes ertussen. Schep om met de helft van de ras el hanout, wat zout en de helft van de olijfolie. Rooster de bospenen en krieltjes in de oven in 20-25 minuten gaar, schep af en toe om.
  5. Dep de linzen zo nodig droog met keukenpapier en doe ze over in een kom. Prak fijn met een stamper. 
  6. Klop de eieren los. Meng 5 eetlepels losgeklopt ei, fijngesnipperde ui, peterselie, zout, en de rest van de ras el hanout door het linzen mengsel. Kneed even door en vorm er vervolgens 4 mooie burgers van.
  7. Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 4-6 minuten mooi bruin en gaar.
  8. Serveer de burgers met de bospenen en krieltjes.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

Als het linzenmengsel wat te slap is om er burgers van te maken kun je er wat volkorenmeel of bloem door mengen.