Nasi van bloemkoolrijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 1 persoon
389kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 0,5 stuk rode paprika
  • 4 plak kipfilet (vleeswaar)
  • 0,5 stuk ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 1 stuk ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en voeg hier de paprika, ui en kurkuma aan toe. Bak dit vijf minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ketjap manis, sojasaus, kipfilet en bloemkoolrijst toe. Bak dit vijf minuten mee.
  4. Verwarm ondertussen in een andere pan de rest van de olijfolie en bak hierin het ei.
  5. Serveer de nasi van bloemkoolrijst met het gebakken ei.

Tip van FitChef

Liever wat meer pit? Voeg wat rode peper of een theelepel sambal toe.