Ontbijtwrap met eiersalade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 10 minuten
  • 1 persoon
305kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk ei
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 20 gram halfvolle yoghurt (*lactosevrij)
  • 1 stuk tortilla wrap (meergranen) (*glutenvrij)
  • 3 plak runderrookvlees
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Deze wraps zijn ook ideaal om mee te nemen of om onderweg te ontbijten. Maak de wrap al de avond van te voren en pak de wrap strak in plasticfolie. Bewaar de wrap zo in de koelkast en neem de volgende dag mee.

  1. Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Pel de eieren en prak ze in een kom fijn en meng de kerriepoeder met wat zout en zwarte peper erdoor. Schep ook de yoghurt erdoor.
  2. Spreid de tortilla uit en leg in het midden de plakjes rookvlees. Verdeel de veldsla erover en schep in het midden een dikke streep eiersalade. Rol de tortilla stevig op en snijd schuin doormidden. 

Tip van FitChef

1. Meng wat fijngehakte bieslook en peterselie door de eiersalade.
2. Deze eierspread doet het natuurlijk ook goed op een boterham. Vooral lekker in combinatie met stevig volkorenbrood. Verdeel er dan halve cherry tomaatjes en wat rucola over.