Oranje couscoussalade met wortel & paprika

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
605kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
82g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk oranje paprika
  • 1 stuk bosuitje
  • 3 stuk winterpeen
  • 400 milliliter wortelsap
  • 150 gram couscous (*glutenvrij)
  • 2 theelepel ras el hanout
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 handje rucola
  • 20 gram pompoenpitten
  • 50 gram feta (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Lekker op zonnige dagen! Deze salade is een prima begeleider van een zomerse barbecue.

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  2. Schil de wortel met een dunschiller en schaaf er in de lengte 6 dunne linten af. Rasp de rest van de wortel op een grove rasp.
  3. Breng in een pan het wortelsap met de geraspte wortel aan de kook.
  4. Meng in een kom de couscous met ras el hanout en roer het wortelsap met geraspte wortel erdoor. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen en gaar worden.
  5. Roer de couscous met een vork rul. Sprenkel de olijfolie en azijn erover en schep de bosui en driekwart van de paprika erdoor. Laat de couscous afkoelen.
  6. Schep de couscous in een berg op een platte schaal en verdeel de rucola en wortellinten eromheen. Strooi de resterende paprikastukjes met de pompoenpitten over de couscous en verkruimel de feta erboven.

Tip van FitChef

Geef de salade net wat meer kleur en garneer met gele en rode paprikaringen, die je snijdt van snoeppaprika’s.