Paprikarisotto met artisjokharten & ei

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
530kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
70g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 stuk artisjokharten
  • 2 stuk ui
  • 2 stuk rode puntpaprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram risottorijst (Arborio)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 4 stuk ei
  • 10 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Met echte risottorijst maak je een heerlijk romige risotto. De paprika geeft er een lekker fris accent aan.

  1. Breng 500 ml water met het bouillon blokje aan de kook.
  2. Snijd de artisjokharten in vieren. Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.
  3. Maal de paprikastukjes in de blender met 100 ml bouillon tot puree.
  4. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de risottorijst erdoor en verwarm al roerend tot alle korrels glanzen. Roer ook de tijm erdoor en schenk het paprikamengsel erbij. Laat zachtjes 1-2 minuten pruttelen. Voeg dan de helft van de overgebleven bouillon en de artisjokharten toe. Kook de rijst in 18 minuten zachtjes beetgaar, roer regelmatig. Voeg tijdens het koken de resterende bouillon scheut voor scheut toe, steeds als de risotto wat droger wordt.
  5. Kook intussen de eieren in 4-6 minuten tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht is.
  6. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto.
  7. Schep de risotto in diepe borden. Leg de gepocheerde eieren erop en snijd ze in de lengte open.

Benodigdheden

  • Blender

Tip van FitChef

Lekker met een frisse salade met sperziebonen.