Penne met kipbolognese

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
706kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
60g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingredi├źnten

  • 0,25 blokje kippenbouillon
  • 1 stuk ui
  • 3 stuk tomaten
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 150 gram kipgehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gram penne (volkoren) (*glutenvrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Breng 150 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de kipgehakt rul. Verdeel het gehakt tijdens het bakken met een vork in kleinere stukjes en bak al omscheppend. Bak de ui 1 minuut zachtjes mee. 
  4. Schep er paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en wat zout en versgemalen peper door en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes en kippenbouillon toe en laat de bolognese 10-12 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
  5. Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  6. Serveer de penne met de kipbolognese.