Pittige garnalensoep met pandan rijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 4 personen
186kcal Per persoon
Eiwit
13g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
4g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingredi├źnten

  • 225 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 4 stuk sjalotje
  • 1,5 blokje kippenbouillon
  • 3 stuk tomaten
  • 1 stuk rode peper
  • 2 teen knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 3 centimeter verse gember
  • 3 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 250 milliliter kokoswater
  • 75 gram pandan rijst
  • 2 eetlepel verse koriander
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Deze verfijnde Thaise garnalensoep is heerlijk om vrienden die komen eten te verrassen. Ook als volledige maaltijd doet deze soep het prima. Voeg dan meer groente toe, bijvoorbeeld kleine roosjes broccoli, plakjes wortel, reepjes paprika.

  1. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen. Snipper de sjalotten grof.
  2. Breng 750 ml water met de kippenbouillon aan de kook.
  3. Verwijder de staartjes van de garnalen (of laat ze zitten, zie tip). Snijd de tomaten in blokjes en bewaar in een kommetje. Haal de zaadjes uit de peper en hak fijn. Hak de knoflook fijn.Snijd de sereh en gember in dunne plakjes.
  4. Maal in de keukenmachine de sjalotten, knoflook, rode peper, gember, sereh, een kwart van de garnalen en 2 eetlepels vissaus tot een pasta.
  5. Verwarm de rijstolie in een pan en fruit de pasta zachtjes aan tot het lekker gaat ruiken. Schenk er bouillon en kokoswater bij en roer de rijst en de tomaten erdoor. Breng alles al roerend aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de resterende garnalen toe en warm de soep nog 2-3 minuten zachtjes door. Breng op smaak met vissaus.
  6. Serveer de soep in wijde kommen en garneer met koriander.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Je kunt de staartjes van de garnalen ook laten zitten. Ze geven de soep juist extra smaak. Trek ze dan tijdens het eten van de garnalen.