Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Poké bowl van zalm & zeekraal

  • 15 minuten
  • 2 personen
Poké bowl van zalm & zeekraal
595kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
55g Kh
Vetten
28g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 40 gram pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • 125 gram sobanoedels
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 100 gram zeekraal
  • 1 gerookt zalmhaasje (à ca. 150 g)
  • 100 gram wortel julienne
  • 2 eetlepels sushi gember (40 g)
  • 1 eetlepel sesamolie (10 ml)
  • 1 limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Een kom vol lekkers & gezonds! Met deze poké bowl van zalm en zeekraal zet je een heerlijk luxe diner op tafel en dat gewoon thuis. En je kunt natuurlijk zelf variëren. In plaats van gerookte zalm kun je bijvoorbeeld ook verse zalm in plakjes snijden. De zalm moet dan wel echt goed vers zijn.

Zo maak je dit recept

  1. Hak de pistachenoten grof.
  2. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat in een vergiet uitlekken. 
  3. Kook de aspergebroccoli in een kleine pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de broccoli in een zeef onder koud water (zodat de broccoli helder groen blijft) en laat goed uitlekken. 
  4. Doe de zeekraal over in een zeef en schenk er wat kokend water over. 
  5. Snijd het zalmhaasje in dunne plakjes. 
  6. Verdeel de noedels in wijde kommen en leg de aspergebroccoli, zeekraal, wortel julienne en sushigember er in bergjes langs de rand op. Drapeer de plakjes zalm in het midden, strooi de pistachenootjes erover en besprenkel met sesamolie en het sap uit de limoen. 

Tip van FitChef

1. Je kan aan deze poké bowl ook geroosterde sesamzaadjes toevoegen.
2. Garneer nog met extra schijfjes limoen.