Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pompoen rendang met rijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pompoen rendang met rijst
623kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
64g Kh
Vetten
33g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 200 gram pompoenstukjes
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
  • ½ theelepel honing (4 g)
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 25 gram pompoenpitten
  • ¼ komkommer
  • 1 handje rucola (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Rasp de gember.
  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 8-10 minuten. Voeg de gember, kurkuma, kaneel en chilipoeder toe en roer 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur wat lager en laat de pompoen 6-8 minuten sudderen met de deksel op de pan, totdat deze zacht is en de saus is ingedikt. Roer op het einde de honing erdoor. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, laat het iets afkoelen en schep het als basis in een kom.
  5. Rooster de pompoenpitten. Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze samen met de rucola naast de rijst in de kom.
  6. Schep de pompoen rendang in de kom, naast de rucola en komkommer. Bestrooi de bowl met de pompoenpitten.

Tip van FitChef

1. Roer wat limoensap door de pompoen rendang.
2. Garneer met verse koriander.