Proteïne paprikasoep

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 2 personen
217kcal Per persoon
Eiwit
14g Eiwit
Koolhydraten
17g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk rode puntpaprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 milliliter halfvolle melk (*lactosevrij)
  • 4 eetlepel cottage cheese (*lactosevrij)
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 2 theelepel paprikapoeder
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Met deze overheerlijke paprikasoep kun je alle kanten op. De soep doet het op koude dagen prima bij de lunch om weer warm te worden, maar is ook zo verfijnd dat je de soep rustig bij een gezellig etentje kunt serveren. En natuurlijk is het een uitstekend en supergezond alternatief voor een kopje cup-a-soup om vier uur.

  1. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de ui.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  3. Roer de paprikastukjes met de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten zachtjes mee. Schenk de melk erbij en voeg 1 theelepel zout en wat versgemalen zwarte peper toe. Laat alles zachtjes 8-10 minuten koken tot de paprika gaar is.
  4. Pureer het paprikamengsel met de staafmixer tot een gladde, lichtrode gebonden soep. Warm de soep nog enkele minuten zachtjes door.
  5. Serveer de paprikasoep in wijde kommen en schep de cottage cheese in het midden. Strooi de oregano blaadjes in het midden en strooi nog een beetje paprikapoeder over de cottage cheese.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Lekker met volkoren soepstengels.
2. Maak de soep ook eens met oranje of gele paprika’s. Of met het groen van prei.