Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Proteïne paprikasoep

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Proteïne paprikasoep
429kcal Per persoon
Eiwitten
28g Eiwitten
Kh
38g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 eetlepels cottage cheese (80 g)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • 1 snufje paprikapoeder (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze overheerlijke proteïne paprikasoep kun je alle kanten op. De soep doet het op koude dagen prima bij de lunch om weer warm te worden, maar is ook zo verfijnd dat je de soep rustig bij een gezellig etentje kunt serveren of als lichte maaltijd op een zomerse dag. En natuurlijk is het een uitstekend en supergezond alternatief voor een kopje cup-a-soup om vier uur.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de ui.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui met de tijm zachtjes glazig.
  3. Roer de paprikastukjes met de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten zachtjes mee. Schenk de melk erbij en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Laat alles zachtjes 8-10 minuten koken tot de paprika gaar is.
  4. Pureer het paprikamengsel met de staafmixer tot een gladde, gebonden soep. Warm de soep nog enkele minuten zachtjes door.
  5. Serveer de paprikasoep in wijde kommen en schep de cottage cheese in het midden. Strooi de oregano in het midden en strooi nog een beetje paprikapoeder over de cottage cheese.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Deze proteïne paprikasoep is lekker met volkoren soepstengels of stukken Turks brood.
2. Garneer de soep met verse oregano.