Nieuw!
Quinoabowl met tofu, broccoli & champignons
Quinoabowl met tofu, broccoli & champignons
522kcal Per persoon
26g Eiwitten
51g Kh
24g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 75 gram tofu, naturel
- 100 gram champignons
- 1 teen knoflook (5 g)
- 150 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes, snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook.
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de broccoli toe en blancheer deze 2 minuten. Giet af en zet apart.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit de resterende olie in dezelfde pan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de champignons en broccoli toe en roerbak 5-7 minuten totdat de groenten gaar, maar nog knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tofu toe aan de pan met groenten. Roer goed door en voeg de sojasaus toe.
- Schep de quinoa in een kom en verdeel het groente-tofu mengsel erover. Serveer direct.
Tip van FitChef
1. Voor een extra frisse smaak kun je wat limoensap toevoegen.
2. Tijd besparen? In plaats van blancheren kun je de broccoli samen met de champignons meebakken totdat het vocht is verdampt. Of gebruik verse broccoli.