Nieuw!
Ramen met geroosterde bloemkool, champignons & ei
Ramen met geroosterde bloemkool, champignons & ei
517kcal Per persoon
19g Eiwitten
50g Kh
27g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram wortel
- 100 gram champignons
- 100 gram bloemkoolroosjes
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 portie woknoedels
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 blokje groentebouillon
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 ei
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de wortel in dunne plakjes en de champignons in schijfjes. Meng de wortel, champignons en bloemkool met de helft van de olie, zout en peper. Verspreid ze over een bakplaat en rooster 20 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de gember en hak de knoflook fijn.
- Verwarm het bouillonblokje en 450 ml water (per persoon) in een grote pan, voeg de sojasaus, gember en knoflook toe. Laat de bouillon zachtjes koken op laag vuur. Voeg de resterende olie net voor het serveren toe.
- Breng een klein pannetje met water aan de kook voor het ei. Kook het ei 6-7 minuten voor een zachtgekookt ei of 9-10 minuten voor een hardgekookt ei. Laat het ei schrikken onder koud water, pel het en snijd het doormidden.
- Verdeel de noedels over een diepe kom en voeg de geroosterde groenten, spinazie en het ei toe. Schenk de hete bouillon over de noedels en groenten.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier.
Tip van FitChef
1. Vervang de champignons eens door shiitake.
2. Voeg naar smaak wat limoensap toe en garneer met verse, fijngehakte koriander.