Nieuw!
Rendang van linzen met sperziebonen & rijst
Rendang van linzen met sperziebonen & rijst
536kcal Per persoon
14g Eiwitten
74g Kh
20g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 50 gram linzen, uit blik
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- ½ ui
- ½ rode peper
- 1 bosuitje
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- ½ theelepel honing (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
- Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Pers de knoflook, rasp de gember, snijd de ui en rode peper fijn en snijd de bosui in ringetjes.
- Maak de kruidenpasta door de knoflook, gember, ui, rode peper, kurkuma, komijn, kaneel en honing in een keukenmachine of met een vijzel fijn te malen tot een gladde pasta. Voeg eventueel een scheutje water toe als dat nodig is.
- Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kruidenpasta 3-5 minuten. Voeg de kokosmelk, sperziebonen en sojasaus toe en roer goed door. Laat de sperziebonen 5-7 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Voeg de linzen en spinazie toe en roer tot de spinazie begint te slinken. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus de gewenste dikte te geven en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
- Breng de rendang op smaak met zout en peper, serveer met de rijst en garneer met de bosui.
Benodigdheden:
- vijzel
Tip van FitChef
1. Nog lekkerder met een beetje limoensap en verse koriander.
2. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten; de meeste heb je waarschijnlijk al in huis en deze rendang van linzen is het absoluut waard!