Skyr panna cotta met aardbeien & sinaasappelsiroop

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 75 minuten
  • 2 personen
193kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
27g Koolhydraten
Vet
2g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 blaadje gelatine
  • 2 stuk sinaasappel
  • 225 gram skyr (naturel)
  • 1,5 eetlepel agavesiroop
  • 250 gram aardbeien
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Panna cotta is een heerlijk romig Italiaans toetje en de naam staat voor ‘gekookte room’. Deze frisse variant op basis van skyr is minstens zo lekker en bevat veel minder vet. 

  1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bakje met koud water.
  2. Pers de sinaasappels uit. Breng het sinaasappelsap in een steelpan aan de kook en schenk een kwart van het hete sap in een kom.  
  3. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in het hete sap in de kom. Roer ook de skyr er met 1 eetlepel agavesiroop door en meng goed tot een gladde massa. Doe de massa over in de vormpjes en laat de panna cotta in de koelkast in 1 uur stevig worden.
  4. Voeg ½ eetlepel agavesiroop aan de rest van het sap in de steelpan toe en laat het sap inkoken tot het licht stroperig wordt. Laat het sap afkoelen. Snijd intussen de aardbeien in vieren.
  5. Maak de rand van de puddinkjes los van de vorm. Leg bordjes op de vormpjes, keer ze samen en laat de panna cotta op de bordjes glijden. Verdeel de aardbeien eromheen en schenk de sinaasappelsiroop erover.

Benodigdheden

  • 2 puddingvormpjes of schaaltjes (inhoud 125 ml), licht ingevet met olie