Slank kaastaartje met paprika

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 40 minuten
  • 2 personen
363kcal Per persoon
Eiwit
26g Eiwit
Koolhydraten
38g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk ei
  • 1 stuk oranje paprika
  • 1 eetlepel bieslook
  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram magere kwark (*lactosevrij)
  • 50 gram geraspte belegen kaas (30+)
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Dit kleurige warme kaasstaartje is heerlijk bij de lunch of op zondagochtend bij een late brunch.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Klop de eieren los. Snijd de paprika in dunne ringen. Knip de bieslook.
  3. Meng in een kom het volkorenmeel met 75 gram kwark, 2 eetlepels losgeklopt ei en een snuf zout. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Druk het deeg in de vorm uit tot een taartbodem met een opstaande rand.
  4. Voeg de resterende kwark met de geraspte kaas en bieslook aan het losgeklopte ei toe en roer alles door elkaar. Verdeel dit mengsel in de taartbodem en verdeel de paprikaringen erover. Bak de taart in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Serveer de taart in punten en verdeel er wat rucola over.

Benodigdheden

  • Kleine taartvorm (Ø 15-17 cm), dun ingevet met olie