Texaanse chili

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
430kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
31g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk ui
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 2 stuk tomaten
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram kidneybonen
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 0,5 theelepel tabasco
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snipper de ui grof. Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in stukjes.
  2. Verwarm een hapjespan zonder vet. Leg het gehakt erin en laat er op laag vuur eerst wat vet uit lopen. Bak het gehakt daarna op hoger vuur al omscheppend rul en knapperig.
  3. Pers de knoflook erboven uit en schep er ui, tomaat, paprika en paprikapoeder door. Bak 2 minuten. 
  4. Voeg de bonen en Italiaanse kruiden toe met smaak zout en enkele druppels tabasco. Voeg zo nodig een scheut water toe en laat de chili 10 minuten zachtjes sudderen.