Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Tortellini met wortellinten & zalm

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Tortellini met wortellinten & zalm
723kcal Per persoon
Eiwitten
41g Eiwitten
Kh
60g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 80 gram tortellini
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 200 gram wortel
  • 40 gram ricotta
Voeg toe aan boodschappenlijst

Oranje boven met deze heerlijke maaltijd van tortellini met wortellinten en zalm! Dit gerecht zit bomvol eiwitten en gezonde vetten en mag je dus zeker veel vaker op je menu zetten dan alleen op Koningsdag of met een WK. Serveer er dan nog een groene salade bij of gestoomde roosjes van broccoli.

Zo maak je dit recept

  1. Laat de vis ontdooien in een vergiet.
  2. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten van de tortellini in een kopje wat kookvocht op.
  3. Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de vis in 8 minuten aan beide kanten bruin. Het midden van de zalm mag rosé blijven.
  4. Snijd de wortels in lange linten met een kaasschaaf. Leg de wortellinten in een vergiet en spoel er kokend water overheen. Laat ze even uitlekken.
  5. Meng in een bakje de ricotta met een scheutje kookvocht, peper en zout tot een sausje. Schep het sausje door de tortellini en serveer met de wortellinten en de gegrilde vis. Bestrooi met wat verse zwarte peper.

Tip van FitChef

1. Snipper wat verse of gedroogde dille over de zalm.
2. Het is ook lekker om wat gestoomde broccoliroosjes bij deze tortellini met wortellinten te serveren.