Varkensfiletlapje met kerrie-bloemkoolrijst & snijbonen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
370kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
12g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
  • 1 stuk ui
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Pers de teen knoflook uit.
  2. Meng in een kommetje de helft van de knoflook met ⅓ van de kerriepoeder, wat zout en de helft van de olie. Wrijf het vlees hiermee in en laat 8-10 minuten liggen.
  3. Snipper de ui. Snijd de snijbonen schuin in ruitjes van 2 cm. Kook de snijbonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  4. Verwarm een koekenpan en bak het varkensfiletlapje in 8-10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar, keer regelmatig.
  5. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui en de rest van de knoflook zachtjes glazig. Roer de rest van het kerriepoeder en bloemkoolrijst erdoor en roerbak 2-3 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat de bloemkoolrijst in nog 2-3 minuten zachtjes garen.
  6. Serveer het vlees met de kerrie-bloemkoolrijst en snijbonen.