Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoa met falafel, courgette & hummus

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Quinoa met falafel, courgette & hummus
722kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
74g Kh
Vetten
38g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • ½ courgette
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 4 falafel balletjes
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
  • 50 gram witte kool, gesneden
  • 2 eetlepels hummus (40 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen en zet apart.
  2. Snijd de courgette in halve maantjes, de komkommer in plakjes en de tomaat in blokjes. Hak de spinazie grof en pers de knoflook.
  3. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de falafelballetjes 3 minuten totdat ze goudbruin zijn. Zet apart.
  4. Verhit in dezelfde pan de resterende olie en voeg de knoflook toe. Fruit 30 seconden. Voeg de courgette toe en strooi er tijm over. Bak 3-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de quinoa in een kom en leg de courgette, komkommer, tomaat, spinazie en kool eromheen. Schep de hummus erbij en voeg de falafel toe.

Tip van FitChef

1. Meng een snufje komijn of paprikapoeder door de quinoa en voeg wat citroensap toe.
2. Gebruik ook eens rode kool in plaats van witte kool.