Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Aardbeientaartjes

  • 50 minuten
  • 4 taartjes
Aardbeientaartjes
366kcal Per taartje
Eiwit
11g Eiwit
Koolhydraten
35g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 4 eetlepels rijstolie
  • 1 ei
  • 75 gram havermout
  • 75 gram volkorenmeel
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 60 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 50 gram amandelmeel
  • 230 gram aardbeien
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvormpjes in met een klein beetje rijstolie.
  2. Klop in een kommetje het ei los. 
  3. Meng de havermout met volkorenmeel in een kom. Voeg 2 eetlepels ei, 2 eetlepels ahornsiroop, rijstolie en een snufje zout toe. Meng alles tot een stevig deeg.
  4. Verdeel het deeg in 4 stukken en verspreid het gelijkmatig in de taartvormpjes en druk goed aan. Zet de vormpjes op de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg 10 minuten.
  5. Klop intussen de rest van het ei met de handmixer of garde tot een luchtige, romige crème. Klop er vervolgens de Griekse yoghurt, het amandelmeel en 2 eetlepels ahornsiroop door. Strijk dit mengsel in de vormpjes uit en bak nog 10-15 minuten.
  6. Laat de taartjes 5 minuten in de vormpjes afkoelen en verwijder daarna de rand. Laat de taartjes verder afkoelen.
  7. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Verdeel de aardbeien over de taartjes.
  8. Neem de aardbeientaartjes van hun metalen bodem en zet ze op bordjes.

Benodigdheden

  • 4 kleine taartvormpjes (met uitneembare bodem)
  • Handmixer of garde

Tip van FitChef

Garneer de aardbeientaartjes met verse munt of basilicum.