⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u24m19s

FAQ

Bekijk hier onze veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Welke functies krijg ik bij een Premium abonnement?

Met een Premium abonnement krijg je toegang tot de volgende extra functies:

 • Elke week een nieuw menu op basis van je macro + caloriebehoefte
 • Een automatische boodschappenlijst voor je weekmenu’s
 • De optie om je weekmenu's met 1 klik te importeren bij Albert Heijn (niet verplicht)
 • De optie om het aantal eetmomenten voor je weekmenu's in te stellen
 • De optie om intoleranties op te geven en producten die je niet lust uit te sluiten
 • De optie om favoriete recepten op te slaan in je profiel
 • De optie om je geadviseerde caloriebehoefte + macro’s te wijzigen
 • De optie om tussentijds je doelstelling te wijzigen
 • Toegang tot de FitChef app (coming soon!)

Kan ik mijn Premium abonnement weer opzeggen?

Wanneer je een Premium abonnement neemt bij FitChef, betaal je voor een bepaalde periode vooruit, afhankelijk van je gekozen abonnement. Je abonnement is per gekozen periode op te zeggen via je dashboard, simpel en snel.

Op het moment dat je je abonnement opzegt heb je geen toegang meer tot je weekmenu’s, boodschappenlijsten en (favoriete) recepten.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

Wanneer je ervoor kiest om af te vallen kun je met onze weekmenu’s ongeveer 1 kg per week afvallen, afhankelijk van je beginsituatie. Wanneer je juist voor gewichtstoename kiest kom je wekelijks 0,1 tot 0,3 kg aan.

Snellere gewichtsveranderingen zijn onverstandig: ze leiden tot terugval op de lange termijn, tekorten aan bepaalde voedingsmiddelen of juist overmatige vetopslag. We raden je daarom niet aan om sterk van onze geadviseerde verhoudingen af te wijken.

Wat als ik geen resultaat zie?

De FitChef berekening van kilocalorieën is gedetailleerd, maar blijft natuurlijk gebaseerd op gemiddelden. Sommige mensen verbranden simpelweg wat meer of wat minder kilocalorieën. Wil je aankomen of afvallen en zie je na enkele weken nog steeds geen verschil? Pas dan via de settings in je profiel je calorie-inname met 100-200 kcal per dag aan. Wij verwerken dit dan bij je nieuwe menu’s.

Let op: met name bij afvallen kan het resultaat op de weegschaal tegenvallen als je intussen ook fanatiek sport. De opbouw van spierweefsel zorgt dan voor een toename van gewicht die kan compenseren voor het vet dat je kwijtraakt. In dat geval word je nog steeds wel slanker, dus let ook op hoe je kleren vallen!

Kan ik tussentijds mijn doelstelling aanpassen?

Je hebt via je profiel de optie om je gegevens zoals je gewicht en doelstelling aan te passen. Wij rekenen dan opnieuw je caloriebehoefte + macro’s uit en passen je nieuwe menu’s hierop aan. Zo kun je dus heel makkelijk periodes van vetverlies afwisselen met periodes waarbij je meer focust op spieropbouw.

Waar is de berekening van kilocalorieën en macronutriënten op gebaseerd?

Je aanbevolen hoeveelheid kilocalorieën wordt berekend met behulp van de Harris en Benedict-formule, een veelgebruikte formule om de energiebehoefte te bepalen. De uitkomst vermenigvuldigen wij met een factor die geschikt is om op een verantwoorde manier af te vallen of aan te komen. Hiermee voorkom je het welbekende ‘jojo-effect’.

Binnen je geadviseerde caloriebehoefte worden de macro’s op basis van je sportieve activiteit bepaald. Hierbij houden wij rekening met wetenschappelijke richtlijnen voor gezonde voeding. Je hebt (optioneel) de mogelijkheid om je geadviseerde caloriebehoefte + macro’s naar eigen wens te wijzigen.

Wat verstaat FitChef onder een gezond eetpatroon?

Gezond eten betekent voor FitChef: gevarieerd en gebalanceerd eten, met zo veel mogelijk onbewerkte basisproducten. Geen overbodige superfoods en dure supplementen, maar gewoon een degelijk voedingspatroon met producten die je bij iedere supermarkt kunt vinden.

Onze recepten maken zo veel mogelijk gebruik van fruit en groenten, volkoren granen, eiwitten en gezonde vetten: allemaal ingrediënten die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Onze weekmenu’s zorgen ervoor dat je gezond en gevarieerd eet met macro’s die op jouw persoonlijke situatie en doelen zijn afgestemd. Makkelijker gaat het echt niet worden!

Meer over FitChefs visie op gezonde voeding kun je leven in deze blog.

Wat voor recepten vind ik op het platform?

De database van FitChef bevat honderden recepten, die in vier categorieën verdeeld zijn: ontbijt, lunch, diner en snacks. Ze zijn allemaal geselecteerd op hun toegankelijke ingrediënten en hun eenvoudige bereidingswijze. Er worden bovendien dagelijks nieuwe recepten aan het platform toegevoegd, dus er is altijd voldoende afwisseling mogelijk.

Je kunt de recepten heel makkelijk filteren op allergieën of juist naar specifieke ingrediënten zoeken. Je hebt als Premium gebruiker ook de mogelijkheid om je favoriete recepten op te slaan.

Hoe ingewikkeld zijn de weekmenu’s?

Absoluut niet ingewikkeld! Het doel van FitChef is om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken – ook als je een drukke baan hebt of veel onderweg bent. Daarom voldoen alle recepten in je weekmenu’s aan de volgende richtlijnen:

 • Weinig ingrediënten
 • Makkelijk mee te nemen
 • Snel te bereiden
 • Betaalbaar
 • Smakelijk

Moet ik elke week volgens een nieuw menu eten?

Variatie in je voeding is belangrijk: daarmee voorkom je dat je bepaalde tekorten oploopt. Om die reden krijg je met een Premium abonnement wekelijks een nieuw menu op maat. Daarmee eet je automatisch gezond, gevarieerd en gebalanceerd.

Maar natuurlijk kun je er prima zelf voor kiezen om volgens een vaster patroon te eten! Je kunt weekmenu’s bijvoorbeeld een paar weken achter elkaar volgen of een dagmenu wat vaker herhalen. Zo bepaal je zelf wanneer het tijd wordt om weer naar een volgend menu over te schakelen. Let er dan wel op dat je niet te eenzijdig gaat eten.

Is het erg als ik een keer een maaltijd mis?

Absoluut niet! Focus je niet teveel op details, maar probeer over de gehele dag ongeveer in de buurt te komen van je geadviseerde macro + caloriebehoefte. Heb je een keer een maaltijd gemist? Of heb je toch wat meer gegeten dan je had gepland? Geen probleem! Compenseer dan gewoon een beetje bij je andere eetmomenten.

FitChef is voorstander van de 80-20 regel. Als je voor 80% gezond eet, is er voor 20% ruimte om te ‘zondigen’. Wees dus niet te streng voor jezelf. Gebruik onze weekmenu’s als richtlijn, maar voel je ook niet schuldig als je eens een minder verantwoorde maaltijd of snack eet.

Wel is het natuurlijk zaak om die uitzonderingen niet de regel te laten worden. Kijk dus uit dat je 80-20 verhouding niet langzaam opschuift naar een 50-50 verhouding… Lukt het je om het zondigen tot 20% beperkt te houden, dan ben je prima bezig.

Op welk tijdstip eet ik de maaltijden?

Dat bepaal jij helemaal zelf! Het tijdstip waarop je eet heeft geen invloed op de resultaten die je met onze weekmenu’s behaalt. Het gaat erom dat je aan het einde van de dag ongeveer de juiste hoeveelheid kilocalorieën binnen hebt gekregen, met ruwweg de juiste verhouding van macronutriënten.

Waarom staan er geen dranken op het menu?

Bij FitChef raden we je af om kilocalorieën te drinken: vloeistoffen verzadigen namelijk nauwelijks, waardoor je op deze manier snel te veel energie binnenkrijgt. Omdat je op het menu alleen producten vindt die kilocalorieën leveren, hebben we geen dranken in het schema opgenomen.

Ons advies is om dagelijks zo’n 2 liter vocht te drinken, verdeeld over de dag. Kies daarbij voor water, thee of (met mate) koffie. Vruchtensappen, frisdranken en alcoholische dranken zijn geen goede keuzes: die bevatten veel suikers en daarmee ook veel kilocalorieën.

Hoe werkt de boodschappenlogica?

FitChef stelt je weekmenu's zo kostenefficiënt als mogelijk samen. Concreet betekent dit dat we recepten bij elkaar zoeken die kostentechnisch het beste bij elkaar passen, bijvoorbeeld door binnen één week veel dezelfde ingrediënten te gebruiken en restjes zoveel mogelijk te voorkomen.

Je ontvangt bij elk weekmenu een overzichtelijke boodschappenlijst die je eventueel met één druk op de knop kunt importeren bij Albert Heijn online. FitChef zet hier automatisch de juiste hoeveelheden bij. Controleer welke producten je al in huis hebt en check voor de zekerheid of de juiste producten op je boodschappenlijst staan. Dat voorkomt onnodige extra kosten.

Bestel je je boodschappen liever ergens anders? In de toekomst volgen er koppelingen met meerdere aanbieders van online boodschappen. Tot die tijd kun je je boodschappenlijst natuurlijk altijd voor een andere supermarkt gebruiken!

Ik heb een allergie, wat nu?

Op dit moment biedt de Premium omgeving van FitChef een filter voor enkele van de meest voorkomende allergieën: gluten, lactose en noten. Je weekmenu’s worden dan zo samengesteld dat het recepten zonder allergenen bevat.

Bovendien heb je via je persoonlijke dashboard de optie om producten uit te sluiten. Zo voldoen onze menu's volledig aan je wensen.

Ik eet vegetarisch of veganistisch, wat nu?

Als je een Premium abonnement op FitChef hebt, kun je vlees en vis uitsluiten van je weekmenu's.

FitChef is nog volop in ontwikkeling, en we werken hard aan een filter voor veganistische weekmenu’s. Zodra die beschikbaar is, zal het voor Premium leden ook mogelijk zijn om weekmenu’s zonder dierlijke producten samen te stellen!

Wat als ik een recept niet lekker vind?

Bevat je weekmenu recepten of ingrediënten die je liever niet eet? Dan kun je verschillende dingen doen:

 • Zoek in de receptendatabase naar een recept met vergelijkbare macro’s om het recept te vervangen.
 • Sluit het ingrediënt dat je niet lekker vindt uit via je dashboard.
 • Een laatste optie is natuurlijk om de avontuurlijke aanpak te kiezen en het recept toch eens uit te proberen! Soms kunnen ‘vieze’ voedingsmiddelen met de juiste bereiding of smaakmakers verrassend goed uitpakken!

P.s. Over enige tijd komen we met de optie om recepten die je niet lust met 1 muisklik te kunnen vervangen door alternatieven met dezelfde voedingswaarden.

Fit worden was nog nooit zo makkelijk…