Auberginerolletjes gevuld met pittig gehakt

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 10 stuks
67kcal Per stuk
Eiwit
4g Eiwit
Koolhydraten
2g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk bosuitje
  • 1 teen knoflook
  • 0,25 stuk rode peper
  • 1 centimeter verse gember
  • 2 eetlepel peterselie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 3 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk aubergine
  • 5 stuk cherry tomaten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Een leuk hapje voor op een mooie zomerdag. Een leuke aanvulling ook voor een zomerse lunch buiten met een lange tafel vol heerlijke salades.

  1. Hak het bosuitje en de knoflook, rode peper en gember fijn. Hak ook de peterselie fijn. 
  2. Meng in een kom het gehakt met al deze kruiden en het kerriepoeder. Kneed goed door tot het gehakt wat plakkerig wordt. Vorm het gehakt tot 10 mooie balletjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom mooi bruin en gaar.
  4. Snijd intussen de aubergine in de lengte in 5 dunne plakken en halveer deze in de lengte. 
  5. Leg de gehaktballetjes op een bord en bak vervolgens de plakken aubergine in het bakvet van de gehaktballetjes (zo nodig in 2 keer) op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar, keer de plakken na 2 minuten. 
  6. Halveer de tomaatjes.
  7. Rol elk gehaktballetje in een plak aubergine, zet er een half tomaatje op en steek vast met een cocktailprikker.

Benodigdheden

  • 10 cocktailprikkers

Tip van FitChef

1. Serveer de auberginerolletjes met en schaaltje kerriesaus. Meng hiervoor 125 ml Griekse yoghurt (10% vet) met ½ eetlepel kerriepoeder en 1-2 eetlepels fijngehakte platte peterselie.
2. Voor een vegetarische versie kun je het gehakt vervangen door 100 gram grove havermout vermengd met 4-5 eetlepels cottage cheese. Meng er vervolgens zoals aangegeven in het recept de kruiden en kerriepoeder door. Vul de aubergine plakken met dit mengsel en volg verder het recept.