Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bolognese met courgettespaghetti

  • 35 minuten
  • 2 personen
Bolognese met courgettespaghetti
380kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 50 gram wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden, vers
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram rundergehakt, mager
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml vleesfond
  • 400 gram courgettespaghetti
  • 20 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Geniet vandaag van deze fantastisch lekkere bolognese met courgettespaghetti. Dit gerecht is koolhydraatarm en je kan het in een half uur maken. Zelfgemaakte bolognese wordt alleen maar lekkerder als je de saus langer laat staan. Dus als je meer tijd hebt, laat de saus dan rustig 40-60 minuten pruttelen. Het is ook handig om de saus al van te voren te bereiden en dat komt de smaak dus ook nog eens ten goede!

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn.
  2. Verwarm de olie in een antiaanbakhapjespan en smoor de ui, wortel en bleekselderij afgedekt zachtjes in 5 minuten beetgaar. Roer regelmatig.
  3. Verdeel het gehakt in plukjes en schep ze door de groenten in de pan en bak al omscheppend rul. Schep de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn erbij en voeg de vleesfond toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng al roerend tegen de kook aan en laat zonder deksel 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot het een lekkere bolognesesaus is.
  4. Bereid intussen de courgettespaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  5. Verdeel de spaghetti over 2 pastaborden en schep de bolognese erover. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

Tip van FitChef

De courgettespaghetti kun je ook zelf maken met een spiraalsnijder of snij met een kaasschaaf dunne plakken van een courgette.