Bran flakesreep met rozijnen & pure chocolade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 75 minuten
  • 8 repen
145kcal Per reep
Eiwit
3g Eiwit
Koolhydraten
19g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 100 gram Bran Flakes
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram pure chocolade (75% cacao)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Handige repen om mee te nemen naar werk of school.

  1. Bekleed de bodem en de zijkanten van het schaaltje met bakpapier.
  2. Doe de bran flakes over in een plastic zak, leg deze op een plank. Verkruimel de bran flakes door er met de deegroller over te rollen.
  3. Hak de rozijnen op een plank in stukjes. Breek de chocolade in stukjes.
  4. Verwarm de chocolade in een steelpan met een dikke bodem op laag vuur en laat al roerend smelten. Meng de bran flakes en rozijnen al omscheppend door de gesmolten chocolade. Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de chocolade in de koelkast in 1 uur stevig worden.
  5. Neem de hard geworden chocolade uit de vorm en leg op een plank. Snijd de chocolade in 8 repen. Verpak de repen per stuk in aluminiumfolie.

Benodigdheden

  • Schaaltje van ca. 12 cm x 24 cm
  • Bakpapier
  • Plastic zak
  • Deegroller

Tip van FitChef

1. Heb je geen deegroller in huis? Gebruik dan een schone fles.
2. Je kunt deze repen goed bewaren in een trommel of afgesloten koelkast doos op een koele plaats.