Cacciatore van kip, tomaat & olijven

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 60 minuten
  • 2 personen
554kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
29g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 teen knoflook
  • 370 gram kipdijfilet
  • 20 gram volkorenmeel
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 stuk ansjovisfilet
  • 12 stuk groene olijven, zonder pit
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 150 milliliter rode wijn
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 stuk laurierblaadje
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

In Italië weten ze wat lekker is! Bij deze ovenschotel van kip op jagerswijze lik je echt je vingers af.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes.
  2. Wrijf de kipdijfilets in met zout en versgemalen zwarte peper en wentel ze door het volkorenmeel. Verwarm de olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak de kipdijfilets rondom bruin. Leg de stukken kip op een bord.
  3. Fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze al roerend smelten. Voeg de olijven, tomatenblokjes en wijn toe en roer alles goed. Leg de stukken kip met de takjes rozemarijn en laurierblad in de saus.
  4. Schuif de braadpan in de oven en laat de kip in 45 minuten gaar worden en het vocht indampen tot een lekkere saus.

Tip van FitChef

1. Dit gerecht is lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen. Varieer ook eens met de olijven.
2. Kipdijfilet geeft meer smaak dan kipfilet. Je kunt natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken als je dat nog in huis hebt.