Crostini met homemade kippenleverspread

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 2 porties
482kcal Per portie
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
40g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 teen knoflook
  • 1 stuk ui
  • 200 gram kippenlever
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 0,5 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 125 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
  • 2 stuk bruine pistolet
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Leuk voor een borrel of feestje. Deze kippenleverspread is een lekkere en eiwitrijke vervanger voor paté. En is zo gemaakt!

  1. Hak de knoflook fijn. Snipper de ui.
  2. Snijd de witte stukjes uit de kippenlevers en snijd de kippenlevers in stukjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een antiaanbak koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de kippenlevers met oregano en tijm erdoor en bak al omscheppend zachtjes gaar. Maal er wat zout en zwarte peper boven.
  4. Doe het kippenlevermengsel over in de keukenmachine en pureer alles tot een gladde pasta. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng alles goed. Schep alles in een klein patébakje en strijk de bovenkant glad. Garneer neer wens met takjes tijm. Laat de kippenleverpaté in de koelkast minstens 2-3 uur, liever een dag op smaak komen.
  5. Snijd de pistolets schuin in dunne plakken en rooster deze in een hete grillpan tot er mooi bruine strepen op komen.
  6. Zet het bakje met kippenleverpaté in het midden op een platte schaal en verdeel de crostini eromheen.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Patébakje