Frambozen swirl cheesecake

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 150 minuten
  • 10 punten
191kcal Per punt
Eiwit
8g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram frambozen (diepvries)
  • 4 stuk dadels (zonder pit)
  • 3 eetlepel rijstolie
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout (*glutenvrij)
  • 10 blaadje gelatine
  • 3 stuk sinaasappel
  • 500 gram magere kwark (*lactosevrij)
  • 5 eetlepel ahornsiroop
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Voor deze frambozen swirl cheesecake sta je slechts 30 minuten in de keuken. De koelkast doet de rest!

  1. Laat de frambozen in een kom ontdooien. Snijd de dadels in stukjes.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met een klein beetje rijstolie.
  3. Meng in een kom het amandelmeel met havermout, dadels en rijstolie tot een deeg. Druk het deeg in de vorm uit tot de hele bodem bedekt is.
  4. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bak met koud water.
  5. Pers de sinaasappels uit. Kook in een kleine pan het sinaasappelsap in tot nog de helft over is.
  6. Wrijf de ontdooide frambozen boven een kom door een zeef tot er alleen nog pitjes in de zeef zitten. In de kom zit dan een dikke frambozensaus.
  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerende op in het ingekookte warme sinaasappelsap.
  8. Doe de kwark over in een kom en roer de ahornsiroop en de helft van de frambozensaus erdoor. Voeg daarna al roerend het gelatine-sapmengsel toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
  9. Schep het kwarkmengsel op de taartbodem en strijk het over de hele taart uit. Roer de rest van de frambozensaus in een draaiende beweging door het kwarkmengsel, zodat een mooie swirl ontstaat. Laat de kwarktaart in de koelkast in 2-3 uur stevig worden.
  10. Verwijder de vorm en zet de kwarktaart op een schaal. Snijd de taart in 10 punten.

Benodigdheden

  • Springvorm (25 cm)
  • Bakpapier

Tip van FitChef

1. Vervang de frambozen door diepvries bramen of blauwe bessen.
2. Je kunt voor de taartbodem ook zelf hazelnoten met vlies in de keukenmachine fijnmalen.