Gegratineerde cottage cheese & groenten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 2 porties
315kcal Per portie
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
17g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram cottage cheese (*lactosevrij)
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 1 stuk gele puntpaprika
  • 2 stuk bospeen
  • 2 stengel bleekselderij
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Origineel maak je dit gerecht met een hele ricotta, maar deze slankere versie is ook superlekker. En levert meer eiwit!

  1. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Leg de kaasdoek (of schone theedoek) in een vergiet en schep de cottage cheese erin. Vouw de punten van de doek bij elkaar en draai ze boven de cottage cheese steeds strakker dicht, zodat het vocht eruit loopt.
  3. Schraap de cottage cheese van het doek in een kom (inhoud 300 ml) en meng de helft van de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
  4. Bekleed een kleine kom met plasticfolie en wrijf het folie glad tegen de rand aan. Schep het cottage cheese mengsel erin. Druk alles goed aan en strijk de bovenkant mooi glad. Laat even stevig worden.
  5. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  6. Maak de groenten schoon en snijd in lange repen.  
  7. Leg een ovenvast bord op de kom en keer ze samen. Schud even en laat de ‘bol’ cottage cheese op het bord glijden. Strooi de rest van de geraspte Parmezaanse kaas erover.
  8. Schuif het bord op het rooster onder de hete grill, zorg voor een afstand van circa 10 cm tussen de cottage cheese en het grillelement. Laat de kaas in ongeveer 4 minuten licht kleuren.
  9. Verdeel de groenten rond de gegratineerde cottage cheese op het bord.

Benodigdheden

  • Stuk kaasdoek of schone theedoek
  • Ovenvast bord of schaal

Tip van FitChef

Wil je toch liever ricotta gebruiken. Keer dan een heel kaasje van 250 gram op een ovenvast bord, maal er wat peper boven en strooi de Parmezaanse kaas erover. Laat de ricotta in de oven gratineren.