Gegrilde zalmfilet met spinazie & quinoa

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
591kcal Per persoon
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
48g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk zalmfilet (à ca. 125 g) (diepvries)
  • 75 gram quinoa
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen.
  2. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Snipper de ui grof.
  3. Wrijf de zalmfilet in met zout en peper en bestrijk dun met olijfolie. Rooster de zalmfilet in de grillpan in 6-8 minuten bijna gaar. Keer na 3 minuten. 
  4. Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat al omscheppend slinken. Roer de yoghurt met wat zout en peper erdoor en warm al omscheppend door.
  5. Serveer de zalm met de quinoa en spinazie.

Tip van FitChef

Gebruik ook eens zalmfilet op de huid. Rooster dan eerst de kant met de huid en keer na 3-4 minuten.