Gepofte aubergine met rundergehakt

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 35 minuten
  • 1 persoon
591kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
18g Koolhydraten
Vet
37g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingredi├źnten

  • 1 stuk aubergine
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 20 gram geraspte belegen kaas (30+)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
  2. Smeer de aubergine in met een beetje olijfolie en doe deze in zijn geheel in een ovenschaal. Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en gehakt toe en rul het gehakt gaar. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan het gehakt en laat 10 minuten pruttelen tot de saus indikt.
  4. Haal de aubergine na 30 minuten uit de oven. Snijd half open. Doe het gehaktmengsel er in en bestrooi met geraspte kaas.

Tip van FitChef

Ook lekker met wat verse basilicum.