Gepofte aubergine met rundergehakt

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 35 minuten
  • 1 persoon
583kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
19g Koolhydraten
Vet
37g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram rundergehakt, mager
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smeer de aubergine in met de helft van de olie en doe deze in zijn geheel in een ovenschaal. Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Verwarm de rest van de olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en gehakt toe en rul het gehakt gaar. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan het gehakt en laat 10 minuten pruttelen tot de saus indikt.
  5. Haal de aubergine na 30 minuten uit de oven. Snijd half open. Schep het gehaktmengsel erin en bestrooi met geraspte kaas.

Tip van FitChef

Ook lekker met wat verse basilicum.