Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gewoon gezonde gehaktballen

  • 20 minuten
  • 2 personen
Gewoon gezonde gehaktballen
426kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
7g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels peterselie
  • 300 gram rundergehakt, mager
  • 1 ei
  • 10 gram Brinta
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Oma’s gehaktballen zijn niet te versmaden. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Hier het originele recept.

  1. Snipper de sjalot. Hak de peterselie fijn.
  2. Doe het gehakt over in een kom en maak het met een vorm wat los. Breek het ei erboven en verdeel de Brinta erover. Meng losjes door elkaar. Strooi vervolgens de sjalot erover met een mespunt nootmuskaat, paprikapoeder, peterselie, ½ theelepel zout en wat versgemalen peper. Meng door elkaar en kneed alles met je handen goed door tot het een homogeen en wat plakkerig mengsel is. 
  3. Verdeel het mengsel in 2 of 4 porties en vorm deze porties met natte handen tot mooie gehaktballen. 
  4. Verwarm de boter in een kleine braadpan of hapjespan en bak de gehaktballen rondom bruin. Roer de tomatenpuree door het bakvet en schenk er 100 ml water bij. Roer tot een jus en smoor de gehaktballen in de jus in 10-15 minuten zachtjes gaar, keer regelmatig.

Tip van FitChef

1. Lekker met gekookte aardappelen of pasta en geroosterde bloemkool. 
2. Vervang de Brinta door havermout of verkruimeld volkorenbrood.