Hartige taart met venkel

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
485kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 plak filodeeg (diepvries)
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk venkelknol
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 60 gram halfvolle yoghurt (*lactosevrij)
  • 50 gram feta (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Laat de plakken filodeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ℃ en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de onderkant van de venkel en bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne plakjes en hak het venkelgroen fijn.
  4. Leg het eerste vel filodeeg op de bakplaat, smeer dun in met olijfolie en leg het andere vel deeg erop.
  5. Maak een rullig sausje met de yoghurt, knoflook, verkruimelde feta, peper en zout. Smeer dit sausje over het deeg en verdeel de ui en venkel erover.
  6. Bak de hartige taart in 15-18 minuten gaar en knapperig. Garneer met het venkelgroen.

Benodigdheden

  • Bakpapier