Homemade gnocchi & ham

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
414kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eetlepel platte peterselie
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram magere kwark (*lactosevrij)
  • 80 gram volkorenmeel
  • 1 stuk eidooier
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 6 plak achterham
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 milliliter tomatensap
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Zelfgemaakte gnocchi zijn veel lekkerder dan die ‘kant-en-klare’ gnocchi die je alleen nog hoeft te koken. Dat zelf maken is lang niet zoveel werk als het lijkt en zo kun je er extra eiwit en vezels in verwerken.

  1. Hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Meng de kwark in een kom met volkorenmeel, eidooier, Parmezaanse kaas, peterselie, nootmuskaat en naar smaak versgemalen peper en zout. Meng alles tot een stevig deeg, voeg zo nodig meer volkorenmeel toe. Verdeel het deeg in handgrote porties en rol deze uit tot lange repen (Ø 2 cm). Snijd de repen in stukken van 2 cm.
  3. Kook de gnocchi in een grote pan met ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten gaar. De gare gnocchi komen vanzelf boven drijven.
  4. Snijd intussen de ham in dunne reepjes. Snipper de ui.
  5. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water in een vergiet en laat even uitlekken.
  6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de reepjes ham 1 minuut mee en voeg het tomatensap toe. Breng al roerend aan de kook en schep de gnocchi erdoor. Warm nog heel even door.
  7. Serveer de gnocchi met saus en eventueel wat geraspte kaas in diepe borden.

Tip van FitChef

1. Geen fan van nootmuskaat? Laat het dan weg.
2. Lekker met een flinke schep cottage cheese erop.