Homemade hazelnootbrokken met dadel & rozemarijn

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 15 brokken
120kcal Per brok
Eiwit
2g Eiwit
Koolhydraten
9g Koolhydraten
Vet
8g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 5 stuk dadels (zonder pit)
  • 50 gram hazelnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 200 gram pure chocolade (75% cacao)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Lekkere hazelnoot-chocoladebrokken voor jezelf of om iemand mee te verrassen. Je hebt ze zo gemaakt!

  1. Bekleed het schaaltje met bakpapier, zorg voor opstaande randen. 
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Hak de helft van de sinaasappelrasp en de rozemarijnnaaldjes fijn. 
  3. Snijd de dadels in stukjes. Meng de hazelnoten in een kom met de geraspte sinaasappelschil en de dadelstukjes. 
  4. Breek de chocolade in stukjes en laat deze in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Roer de fijngehakte rozemarijn en sinaasappelrasp erdoor.
  5. Schenk de gesmolten chocolade direct in het schaaltje met bakpapier en strijk het uit tot het schaaltje gelijkmatig gevuld is. Verdeel de hazelnoten, dadelstukjes, sinaasappelrasp en rozemarijnnaaldjes erover en druk ze iets in de chocolade.
  6. Zet het schaaltje op een koele plaats en laat de chocolade weer hard worden.
  7. Neem daarna het bakpapier met de hard geworden chocolade uit het schaaltje en breek de chocolade in grove stukken.

Benodigdheden

  • Vierkant schaaltje van 12 x 12 cm
  • Bakpapier

Tip van FitChef

Bewaar de chocoladebrokken in een koelkastdoos of in een trommel.