Homemade kipburger op ciabattabroodje
526kcal
Per
persoon
49g
Eiwit
52g
Koolhydraten
11g
Vet
9g
Voedingsvezel
Ingrediënten
- 2 stuk ciabatta broodje
- 1 stuk oranje paprika
- 2 stuk tomaten
- 2 stuk bosuitje
- 300 gram kipfilet
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 theelepel mosterd (grof)
- 1 eetlepel olijfolie
- 60 gram skyr (naturel)
- 2 handje veldsla
Zo maak je het
Zelf burgers maken is veel makkelijker dan het lijkt. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt… dan maak je zelf de lekkerste variaties.
- Bak de ciabatta broodjes af volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de paprika in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Hak 1 bosuitje heel fijn, snijd het andere bosuitje in ringetjes.
- Hak de kipfilets met een groot mes in echt kleine stukjes. (Of hak ze in de keukenmachine, gebruik dan de pulseknop.)
- Meng de fijngehakte kip in een kom met de fijngehakte bosui, 1 eetlepel tomatenpuree, paprikapoeder, 2 theelepels mosterd, zout en versgemalen peper. Vorm het kipmengsel tot 2 dikke burgers en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak de kipburgers in een hete grillpan in 8-10 minuten op matig hoog vuur mooi bruin en goed gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
- Roer intussen een sausje van skyr met ½ eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper.
- Snijd de ciabatta’s open en bestrijk de snijvlakken met het sausje. Verdeel de veldsla en paprikaringen over de onderkant. Leg de kipburgers op de ciabatta’s en verdeel de plakjes tomaat en bosui erover. Zet de bovenkant van het broodje erop.
Tip van FitChef
Vervang de kipfilet eens door kalkoenfilet.