Homemade kipburger op ciabattabroodje

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 2 personen
526kcal Per persoon
Eiwit
49g Eiwit
Koolhydraten
52g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk ciabatta broodje
  • 1 stuk oranje paprika
  • 2 stuk tomaten
  • 2 stuk bosuitje
  • 300 gram kipfilet
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepel mosterd (grof)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 gram skyr (naturel)
  • 2 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Zelf burgers maken is veel makkelijker dan het lijkt. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt… dan maak je zelf de lekkerste variaties.

  1. Bak de ciabatta broodjes af volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Snijd de paprika in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Hak 1 bosuitje heel fijn, snijd het andere bosuitje in ringetjes.
  3. Hak de kipfilets met een groot mes in echt kleine stukjes. (Of hak ze in de keukenmachine, gebruik dan de pulseknop.)
  4. Meng de fijngehakte kip in een kom met de fijngehakte bosui, 1 eetlepel tomatenpuree, paprikapoeder, 2 theelepels mosterd, zout en versgemalen peper. Vorm het kipmengsel tot 2 dikke burgers en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak de kipburgers in een hete grillpan in 8-10 minuten op matig hoog vuur mooi bruin en goed gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
  5. Roer intussen een sausje van skyr met ½ eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper.
  6. Snijd de ciabatta’s open en bestrijk de snijvlakken met het sausje. Verdeel de veldsla en paprikaringen over de onderkant. Leg de kipburgers op de ciabatta’s en verdeel de plakjes tomaat en bosui erover. Zet de bovenkant van het broodje erop.

Tip van FitChef

Vervang de kipfilet eens door kalkoenfilet.