Indiase samosa

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 30 minuten
  • 20 stuks
72kcal Per stuk
Eiwit
3g Eiwit
Koolhydraten
7g Koolhydraten
Vet
3g Vet
Voedingsvezel
0g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 10 plak filodeeg (diepvries)
  • 1 stuk bosuitje
  • 3 eetlepel verse koriander
  • 3 eetlepel rijstolie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 125 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen.
  2. Hak het bosuitje en de verse koriander fijn.
  3. Verwarm ½ eetlepel olie in een koekenpan en bak het gehakt met kerriepoeder al omscheppend rul en knapperig en meng de bosui met 1 volle lepel koriander en wat zout erdoor.
  4. Snijd de stapel filodeegvellen in de lengte in repen van 5 x 20 cm.
  5. Leg een reep filodeeg in de lengte voor je op een plank. Schep hierop rechtsonder wat gehakt. Pak het deeg linksonder en vouw het deeg als driehoekje over het gehakt. Klap het deegdriehoekje dan eerst naar boven en dan steeds om, zodat je de vulling in het deeg wikkelt en het mooie driehoekjes worden.
  6. Vouw zo alle deegrepen met gehakt tot mooie deeg driehoekjes. Bestrijk elk gevuld deegdriehoekje rondom met olijfolie en leg het op de bakplaat.
  7. Bak de samosa in de oven in 10-12 minuten knapperig bruin.
  8. Roer de Griekse yoghurt met versgemalen peper en de rest van de koriander tot een lekkere dip.
  9. Zet een schaaltje met yoghurtdip op een platte schaal en verdeel de warme en knapperige en warme samosa eromheen.
  10. Serveer direct.

Tip van FitChef

1. Vervang voor een vegan versie van deze samosa het gehakt door beetgaar gekookte en in kleine blokjes gesneden aardappel.
2. Je kunt de samosa makkelijk van te voren maken en dan zo nodig even opnieuw in de oven verwarmen en knapperig maken. Ze zijn ook koud heel lekker.
3. Als je een fles wokolie hebt staan, gebruik deze olie dan om de samosa te bestrijken. Dat geeft extra smaak.