Italiaanse runderstoof met voorjaarsgroenten
Italiaanse runderstoof met voorjaarsgroenten
239kcal Per persoon
30g Eiwitten
13g Kh
7g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden, vers
- 1 teen knoflook (5 g)
- 250 gram runderlappen, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml rode wijn
- 100 ml tomatensap
- 50 gram peultjes
- 2 bosuitjes
- 2 bospenen
Zo maak je dit recept
Je kunt van deze lekkere Italiaanse runderstoofschotel ook meteen een grotere portie maken. Stoofschotels worden lekkerder als je ze in een grotere hoeveelheid maakt. Vries wat je over hebt in porties in, in diepvriesbakjes.
- Hak de Italiaanse kruiden fijn. Pers de knoflook. Snijd de runderlappen in stukken van 4 cm.
- Meng de blokjes vlees in een kom met knoflook, paprikapoeder, zout, versgemalen zwarte peper en een halve eetlepel olie.
- Verwarm een braadpan en bak dit kruidige vlees in 2-3 minuten rondom bruin. Schenk de wijn en het tomatensap langs de rand van de pan bij het vlees en roer de Italiaanse kruiden erdoor. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in 3 uur zachtjes tot de blokjes bijna uit elkaar vallen.
- Halveer de peultjes. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm en de bospenen in schuine plakken van 1 cm.
- Verdeel de groenten in een hapjespan en druppel er een halve eetlepel olie over. Schenk er 100 ml water bij en smoor de groenten afgedekt in 8-10 minuten gaar.
- Serveer de runderstoof met de groenten.
Tip van FitChef
Deze Italiaanse runderstoof is lekker met volkoren pasta of couscous.