Kabeljauw & wortel surprise

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 35 minuten
  • 2 personen
185kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
20g Koolhydraten
Vet
1g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk kabeljauwfilet (à ca. 100 g) (diepvries)
  • 1 stuk venkelknol
  • 2 eetlepel platte peterselie
  • 2 stuk winterpeen
  • 0,5 stuk citroen
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 30 milliliter droge witte wijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

In dit pakketje van bakpapier stomen de vis en groenten in hun eigen vocht gaar. Als je het pakketje opent ruik en proef je hoe puur je zo vis kunt bereiden.

  1. Laat de kabeljauwfilet in een vergiet ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de stelen van de venkel. Hak de peterselie fijn. Halveer de knol en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Schil de wortel met een dunschiller en schaaf daarna de wortel met de dunschiller in lange brede plakken.
  3. Spreid 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit op het werkvlak. Verdeel de reepjes venkel in het midden en strooi er 1 eetlepel peterselie over.
  4. Wrijf de stukken kabeljauw in met 1 eetlepel sap uit de citroen, kerriepoeder en wat zout. Wikkel de plakken wortel rond de stukken vis, elkaar iets overlappend. Leg de kabeljauw verpakt in wortel op de venkelreepjes en sprenkel de wijn erover. Vouw het bakpapier naar boven en vouw het boven de vis dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en bak de vis en groenten in 25 minuten gaar.

Benodigdheden

  • Bakpapier

Tip van FitChef

1. Lekker met een groene salade en gekookte krieltjes in de schil.
2. In plaats van wijn kun je ook sherry gebruiken.