Knapperig tortillamandje met zwarte bonen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
469kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
53g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk tortilla wrap (meergranen) (*glutenvrij)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 4 stuk cocktail tomaten
  • 2 theelepel Mexicaanse tacokruiden
  • 200 gram zwarte bonen
  • 150 gram maïs
  • 4 eetlepel cottage cheese (*lactosevrij)
  • 2 eetlepel platte peterselie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Eten op z’n Mexicaans is makkelijk en meteen ook feestelijk. Je kunt de tortilla’s natuurlijk ook zelf maken, bekijk hier het recept.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten dun met olijfolie en duw elke tortilla in een ovenvast schaaltje of diep bord, zodat de tortilla hierdoor een mandje wordt. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de tortilla’s in 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
  3. Snipper intussen de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaten in stukjes.
  4. Verwarm de resterende olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de Mexicaanse kruiden met paprika- en tomaatstukjes erdoor en laat 3-4 minuten zachtjes sudderen. Schep vervolgens de zwarte bonen en maïskorrels erdoor en voeg zout naar smaak toe. Warm nog 6-8 minuten zachtjes door.
  5. Zet de tortillamandjes elk op een bord en schep het warme zwarte bonenmengsel erin. Schep de cottage cheese erop en strooi de peterselie erover.

Tip van FitChef

1. Garneer dit zwarte bonengerecht met plakken avocado of maak er zelf een lekkere guacamole van.
2. Vervang de peterselie eens door verse oregano.